A Fidesz tehet róla: 31 idősotthon fertőződött meg

A Fidesz tehet róla: 31 idősotthon fertőződött meg

Ha hat héttel ezelőtt azt csinálták volna, amit Karácsony Gergely javasolt, életeket lehetett volna megmenteni. Nem csinálták, most már 31 idősotthon érintett koronavírus-fertőzöttséggel az országban.

Többek közt az idősotthonok hatósági vizsgálatairól beszélt mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília fideszes tisztifőorvos. Elmondta, a nagy létszámú otthonokban teljeskörűen elvégezték már az ellenőrzést, most jönnek a kisebbek. Az első szakaszban vizsgálták azokat, ahol már fertőződést kimutatták korábban. Összesített eredmény néhány nap múlva lesz, de azt már tudni lehet, hogy 31 idősotthon biztosan érintett fertőzéssel, a nagy számoktól egészen az egy-egy esetig.

A Fidesz felelős azért, hogy az idősotthonokban elharapózhatott a koronavírus-járvány, ezt el lehetett volna kerülni!

Ahogy arról korábban már írtunk, mielőtt a Pesti úti idősotthonban elharapózott volna a koronavírus-fertőzés, Karácsony Gergely főpolgármester több nem politikai jellegű, operatív célú levélben kérte az illetékes hatóságokat, hogy tegyék meg az óvintézkedéseket. A Kormányhivatalt vezető fideszes Sára Botond, aki az önkormányzati választáson kiebrudalt volt józsefvárosi polgármester nyilván csuklóból utasította vissza a józan ész hangját. Meglett az eredménye: a Pesti úti intézményben 300 ember fertőződött meg, 40-en meghaltak. Végül egy hónapos késéssel hallgattak Karácsonyra Orbánék.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.