A kormány felkészületlensége miatt már 24 óra sem elég egy koronavírus-tesztre

A kormány felkészületlensége miatt már 24 óra sem elég egy koronavírus-tesztre

A mentősök hiába dolgoznak rengeteget, képtelenek tartani azt az ütemet, ami a kormány alkalmatlansága miatt a nyakukba szakadt.

Már 24 óra sem elég egy koronavírus-tesztre - írja a 444.

A második hullám kezdete óta hatalmasat nőtt a fertőzöttek száma, ezzel együtt most már sokkal több tesztet is kell elvégezniük a mentősöknek. A Világgazdaság úgy tudja, már nem tudják tartani a mentősök azt az eljárásrendet, miszerint az orvos értesítése utáni 24 órán belül mintát vesznek a gyanús egyéntől.

A hivatalos adatok szerint most már közel 9000 napi mintavétel törénik, ami meghaladja a rendszer kapacitását.
Sőt, már nem csak a budapesti mentősök dolgoznak Budapesten. A rendszer annyita le van terhelve, hogy vidéki egységeket is a fővárosba kellett vezényeni, hogy tudják tartani legalább valamennyire az ütemet. Volt olyan kocsi, ami közel 100 km-ről érkezett Budapestre tesztet végezni!

A mentősök egy nap alatt akár 25 címre is kimennek.

A 444 megkérdezte az ügyben az összes illetékes hatóságot (Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Népegészségügyi Központ, Országos Mentőszolgálat) de egyikük sem reagált a megkeresésre.

A Világgazdaság hozzáteszi: szeptember első hétvégéjén 1000 fővel emelkedett a fertőzöttek száma. A tesztek ára közel 30.000 forint, vagy még annál is több. Szerintük több ingyenes tesztre lenne szükség, mivel azzal lehetne visszafogni a járvány terjedését.

De ezt a vámpírkormánynak hiába mondja az ember. Bezzeg a hanyatló nyugaton, ott ingyen tesztelnek.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.20

Durva képek: nem fogod elhinni, milyen körülmények között dolgoznak orvosok

Nagyon kemény képeket posztolt az Orbán által világszínvonalúnak nevezett magyar egészségügy lerobbant állapotáról a MOK. Orbán és Kásler elsüllyedhet szégyenében, az orvosok és nővérek viszont hősök, hogy ilyen körülmények között mentik az életeket!

  • 2020.09.19

Friss: Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan az MSZP társelnökei

Az elnökpáros 225 szavazatot, az összes küldött 86 százalékának szavazatát kapta meg - tudta meg lapunk.

  • 2020.09.19

Játék jachtot kapott Szijjártó, hogy azzal szórakozzon, ne a közpénzzel

A Demokratikus Lendület, a DK ijfúsági szervezete ajándékozta meg a luxusminisztert két olyan közlekedési eszközzel, amin már láthattuk őt korábban.