A kormány odaadja fizetését a járvány elleni küzdelemre - persze nem Magyarországon

A kormány odaadja fizetését a járvány elleni küzdelemre - persze nem Magyarországon

A szolidaritás jeleként a kormány minden tagja felajánlja egy havi jövedelmét a járvány elleni közdelemre. Mielőtt azt hinnénk, hogy Orbánék megvilágosodtak, szólunk: az osztrák kormányról van szó.

Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy szövetségi kormánya összes tagja felajánlja havi fizetését egy kiválasztott szervezetnek a szolidaritás jeleként - írta meg a Die Presse.

Olyan szervezeteket fognak támogatni az osztrák kormány tagjai, amelyek fontos szerepet játszanak a krízis elleni küzdelemben. 

És, hogy mit tesz eközben a Fidesz-kormány?

A gombnyomkodó fideszesek miatt az országgyűlési képviselők a járvány kellős közepén kaptak busás fizetésemelést. Az ellenzéki képviselők azóta bejelentették, hogy fizetésemelésüket jótékony célra fordítják. Ezzel szemben a Fidesz nem tett erre utaló lépést.

Az EzaLényeg.hu kérdéssel fordult a kormánypárt sajtóosztályához, hogy megtudjuk, mire költik a fizetésemelésüket képviselőik, miután kiderült: az ellenzék jótékonykodik és a járvány elleni védekezésre ajánlja fel a pénzt. Még csak válaszra sem méltatták kérdésünket. 

Pedig a megbízásunkból készített kutatásból kiderült, hogy a Fidesz szavazóinak jelentős része is inkább a miniszterek és az államtitkárok fizetéséből vonná el a pénzt a járvány elleni védekezéshez.

 

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Christian Bruna)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.