Munkanélküliek helyett Mészáros Lőrincre költi az EU-pénzt a Fidesz

Munkanélküliek helyett Mészáros Lőrincre költi az EU-pénzt a Fidesz

Pedig bármire elkölthetné a kabinet a 2020-ig rendelkezésre álló összegeket.

Hetek óta zajlik a vita arról, hogy ki segít a Magyarországnak a koronavírus elleni védekezésben és ki nem. A kormány állítása szerint az EU egy forintot sem adott a védekezésre, azonban a valóság más képet mutat.

Lenne pénz, ha lenne akarat.

Az Európai Unió minden tagállam számára engedélyezte, hogy a 2014-2020-as ciklusban elkölthető fejlesztési forrásokat arra költse el a járvány alatt, amire jónak látja. Vagyis Magyarországnak az Európai Bizottság számításai szerint még 2000 milliárd forint elkölthető forrása marad idénre. A kormány azt állítja, hogy mivel ezeket utófinanszírozott pályázatok útján költené el, így már a teljes összeget lekötötték, főleg építőipari beruházásokra.

Mindennél fontosabb a kastély építés?

A 444 cikke azonban rávilágít, hogy a lekötött összegben olyan tételek szerepelnek, mint 13 milliárd forint kormányzati kommunikációra, 2 milliárd forint kastély- és várprogramra. De van itt 45 milliárd forint csatornázásra, több tízmilliárd forint pedig út és vasútépítése. Ezek mind olyan összegek, amiknél még pályázati győztest sem hirdettek, de a felcsúti páholyban már valószínűleg odaígérte őket valamelyik csicskájának Orbán Viktor. Ahogy Ujhelyi István megfogalmazta:

"Ha megmenthető félmillió ember munkahelye azzal, hogy elhalasztunk infrastrukturális beruházásokat, akkor bűn nem élni a lehetőséggel, csak azért, mert valakik már kiszámolták, hogy ez a pénz nekik jut majd."

A magyar kormány továbbra is a csak a pénzzel van elfoglalva és a csókosok zsebét tömi, miközben tömegek veszítik el a munkájukat!

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.