Az ország roma polgármestereiről példát vehetnének a fideszes csicskák

Az ország roma polgármestereiről példát vehetnének a fideszes csicskák

Országszerte 40 olyan polgármester van, akik a nemrégiben tragikusan elhunyt Bogdán László nyomdokain járva küzdenek a közösségükért.

Bogdán Lászlót ma már senkinek sem kell bemutatni Magyarországon 

Azzal vált híressé, hogy véghez vitte a lehetetlent. Cserdi polgármestereként sikereket halmozott sikerekre, országos hírnévre téve szert. De azt már kevesebben tudják, hogy rajta kívül 40 másik roma származású polgármester van, akik  Bogdán László útját járva hasonló sikereket értek el.

A HVG járt utána két sikeres vidéki roma polgármester munkájának és életének. A történeteik sok mindenre rávilágítanak.

Amiben már biztosan jobbak, mint a vámpírkormány helytartói az az, hogy ők megoldják a konfliktusokat, nem pedig szítják, létrehozzák azokat.

Egyikük, Aranyosi György, Selyeb polgármestere. Szerinte az a legfontosabb, hogy nem szórják a pénzt, és mindenkit, akit csak lehet, keresztnévről ismernek. Ő a falut 30 milliós tartozással vette át, ezt mára sikeresen nullára csökkentette.

Lehet cigány, lehet paraszt, aki tenni akar, az tenni fog - vallja.

Nála, mikor felmerült, hogy saját fiát juttatta pozícióba, azonnal vizsgálatot rendelt el, lemondott bizonyos jogköreiről, és megvárta a vizsgálat eredményét. Ami egyébként megállapította, hogy minden szabályosan történt.

Nem bújt el a probléma elől, nem hazudozott, mint a lebukott fideszes polgármesterek szokták. Egyenes gerinccel kiállt az igazáért, és végül győzedelmeskedett.

 

A másik sikeres példa, Szendrőlád polgármestere, Horváth Szilveszter eredetileg nem is akart polgármester lenni, mégis nagy sikereket ér el. Szerinte a roma-nem roma felosztás alapvetően osztja meg a társadalmat. Ő ezt elítéli, és mindenkit egyenlőként kezel. Szerinte a legfontosabb az, hogy a helyiek sajátjuknak érzik a települést, így tesznek is érte. Akár ha hajnal egykor hívja őket.

Egy dolgot kellett megtennem: kérni kellett, semmi mást.

 

Ez a két település és vezetőjük hűen mutatja meg, hogy a sikerek és a teljesítmény nem etnikai hovatartozás kérdése. A közös cél összekovácsolja az embereket. Ha a többségi társadalom is így fog viszonyulni ehhez, akkor legyőzhetjük az embereket megosztó, de mindannyiunk életét megkeserítő Fidesz-kormányt.

Úgy látszik, a demokratikus erők megértették ezt az üzenetet, és a közös cél érdekében összefogtak. Ha mi állampolgárok, szavazók is megértjük, akkor Orbánék nem fognak tudni megosztani minket.

Via.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.19

Friss: Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan az MSZP társelnökei

Az elnökpáros 225 szavazatot, az összes küldött 86 százalékának szavazatát kapta meg - tudta meg lapunk.

  • 2020.09.19

Játék jachtot kapott Szijjártó, hogy azzal szórakozzon, ne a közpénzzel

A Demokratikus Lendület, a DK ijfúsági szervezete ajándékozta meg a luxusminisztert két olyan közlekedési eszközzel, amin már láthattuk őt korábban.

  • 2020.09.18

Szél javaslata letiltaná a politikust jachtoztató oligarchát a tenderekről

A független képviselő kizárná a közbeszerzésekből azokat a vállalkozókat, akik luxusajándékokkal kedveskednek a politikusoknak.