Bangóné: Kásler Miklós húzzon el a közéletből

Bangóné: Kásler Miklós húzzon el a közéletből

A Magyar Szocialista Párt ember- és országvédelmi petíciójáról beszélt Bangóné Borbély Ildikó a balassagyarmati kórház elől. A kórház egy tragikus haláleset színhelye volt a napokban.

Az MSZP online sajtótájékoztatóján Bangóné Borbély Ildikó beszélt két tragikus halálesetről. Felháborító, hogy amikor megemlítette ezeket az eseteket a parlamentben, akkor Kásler Miklós empátia helyett kioktatással válaszolt.

"Tegnap a magyar parlamentben, az Emberi Erőforrások minisztere olyan kijelentést tett, amit talán még most sem tudtam feldolgozni."
Tegnap a Magyar Országgyűlésben Kásler Miklós, az "Embertelenség Minisztere" azt mondta, hogy én igaz történetekkel szórakoztatom itt a parlamentben a nagyközönséget, az embereket, a képviselőket.

Bangóné arról a két esetről beszélt, amikor az egészségügy hiányosságai miatt halt meg két ember a napokban. Az egyik esetben egy 41 éves férfi halt meg. 

Az egészségügyben dolgozók közül az első halálos áldozatot a múlt héten temették el. Egy fiatal édesapát. 41 éves volt. Az egészségügyben dolgozott.
"Szerettem volna megtudni a minisztertől, hogy bocsánatot kértek-e a családtól azért, amiért hazudtak a halálával kapcsolatban."

Bangóné szerint a férfi koronavírus fertőzést túlélte volna, de a kórházi fertőzés következtében meghalt. Magyarországon ma többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben. A családnak azt hazudták, hogy krónikus betegsége volt az elhunytnak.

Szerettem volna megtudni, hogy bocsánatot kérnek-e ezért. Kap-e kárpótlást az özvegyen maradt feleség, és kap-e kárpótlást az özvegyen maradt gyermek? Kitűzik-e az egészségügyi intézményekre a fekete zászlót?

A másik esetben egy fiatal anya halt meg, mert több kórházban sem tudták fogadni. Végül a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház vette föl, ahol az orvosok és nővérek mindent megpróbáltak megtenni az életéért. De már késő volt.

Szerettem volna megkérdezni az "Embertelenség Miniszterétől", hogy tudja-e, hogy a balassagyarmati kórházban meghalt egy 32 éves édesanya.
Neki sem kellett volna meghalnia, ha időben kerül orvoshoz, ha megfelelő kórházi ellátásban tudják részesíteni. Sajnos ez a magyar egészségügy mai állapotai között az orvosok és ápolók legjobb szándéka és minden erőfeszítése ellenére sem lehetséges. Ezért pedig a kormány, és annak minisztere, Kásler Miklós a felelős.

"Ma a szakemberek azt mondják, többen fognak meghalni Magyarországon csak azért, mert nem kapják meg az alapvető egészségügyi ellátást, mint koronavírusban." - foglalta össze a helyzet súlyosságát Bangóné Borbély Ildikó


Kásler Miklós politikai végrehajtóként viszonyul a kórházakhoz. 

 
"Tegnap Kásler Miklós azt merte mondani, hogy ezek az igaz történetek, ezek a halálesetek az ő számára szórakoztatóak. Kásler Miklósnak távoznia kell a miniszteri székéből."

A múlt héten a Népjóléti Bizottság ülésén a fideszesek leszavazták az MSZP válságkezelő javaslatcsomagját. Ezért a Magyar Szocialista Párt petíciót indított a magyar emberek védelmében. A múlt héten a petíció öt pontból állt. Tegnap óta kiegészítették egy hatodik ponttal.

"A hatodik pont: követeljük Kásler Miklós lemondását!"

Bangóné egy fanyar, de reménykedő megjegyzéssel összegezte a miniszterről alkotott véleményét.

"Kásler Miklós nagyon ritkán jön be a Parlamentbe. És remélem, hogy már nem is fog."

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.