Budapestet állítja be bűnbakként a kormány

Budapestet állítja be bűnbakként a kormány

 A főváros-ellenes narratíva része az is, ahogy a kormány az enyhítési intézkedéseket tálalja. Megint egymás ellen hangolják a vidéket és Budapestet. Nekik megint a politika az első.

Orbánnak sosem volt a szíve csücske Budapest. Igaz a Parlamentet, a Várat, és a Karmelita kolostort megkedvelte, de a Városligettel már gondjai akadtak, úgyhogy átalakítják neki kicsit. A budapesti magyarokat viszont sosem szerette a felcsúti miniszterelnök.

Orbánéknak végkép meggyűlt a baja Budapesttel, amikor ősszel elvesztették az önkormányzati választásokat.
A kormány a mai naptól feloldotta a kijárási korlátozást az ország teljes területén, kivéve Budapestet és Pest megyét. Hogy mennyire indokolt a feloldás, illetve a kijárási korlátozás fenntartása, nem tudhatjuk pontosan. A kormány csak részleges adatokat kommunikál, valamint nem tesztelnek elég embert.

Az viszont egyértelmű, hogy a szigorítás fenntartását úgy próbálják meg beállítani, mintha annak oka a budapestiek fegyelmezetlensége lenne. Politikai céljuk egyértelmű, a főváros ellen akarják hangolni a vidéket. Viszont semmi sem támasztja alá, hogy a budapestiek ne tartották volna be a szabályokat, sőt az ellenkezőjére van bizonyíték.

A Google helymeghatározó rendszere által összegyűjtött adatokból látszik, hogy a budapestiek maradtak legtöbbet otthon.

 

A fenti grafikonon is látható, hogy Budapesten tartották be legjobban a kijárási korlátozást.

Már a járvány korábbi szakaszában elkezdték támadni a fővárosiakat. A még látszatra sem kompetens Müller Cecília kottából olvasva szidalmazott mindenkit, aki Budapesten él. Hosszasan ecsetelte, miért hibásak a járványért a budapestiek. Már akkor átlátszó volt, hogy egyszerű bűnbakképzésről van szó, de a mostani bizonyítékok egyértelműen megmutatták, hogy a budapestiek nem rosszabbak az átlagnál. Sőt jobbak. Korábban fotókon is bemutattuk, hogy a fővárosi cégek és a budapestiek milyen sokat tesznek a járvány elleni védekezésben.

Nyilvánvaló, hogy Orbánék saját hibáikat akarják rákenni valakire. Az ellenzéki fővárosiakból akartak bűnbakot csinálni.

Azért a budapestiek közül is vannak olyanok, akikre nem érvényes a korlátozás. NER-közeli exfeleségek például nyugodtan szelfizhetnek a Balcsin. Lehet, hogy még ott is aludhatnak.

(fotó: ARC)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.