DK: totális kudarc Orbán gazdaságvédelme

DK: totális kudarc Orbán gazdaságvédelme

Ez a csomag nem véd a munkanélküliségtől és a munkanélkülivé váltaknak egyetlen fitying támogatást nem ad - mondta el sajtótájékoztatóján Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.

Pontosan két hete jelentette be Orbán Viktor az úgynevezett gazdaságvédelmi akciótervét. Mostanra sajnos beigazolódott, amit mindenki mondott erről a csomagról közgazdásztól magyar vállalkozón át a DK-ig: ez a csomag nem véd a munkanélküliségtől és a munkanélkülivé váltaknak egyetlen fitying támogatást nem ad - vélekedett a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Molnár Csaba szerint az Orbán-kormány a felelős a több százezres munkanélküliségért! Ez az ára annak, hogy a kormány sajnálta a pénzt válságkezelésre, munkahelyvédelemre és bérkiegészítésre. Így néz ki, amikor egy kormány elveszíti az irányítást és nem tud reagálni egy válságra.

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel Orbán Viktort, hogy a magyar emberek érdekében hajtsa végre a DK 20 pontos gazdasági és szociális válságkezelő csomagját!

  • Fizessék ki a bajba került magyar vállalkozások bérköltségének 80%-át,
  • adjanak keresetpótló támogatást a frissen kirúgottaknak,
  • adjanak azonnali juttatást az áremelkedés miatt bajba kerülő nyugdíjasoknak,
  • vezessenek be rezsimoratóriumot a veszélyhelyzet alatt!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.27

Több mint 15 milliárd eurót kapunk az EU-tól a magyar gazdaság újraindítására

Az Európai Bizottság 750 milliárd euróval támogatja a kontinens gazdaságának újraindítását. Közben a Fidesz-kormány az önkormányzatokat vérezteti ki, és cserben hagyja a munkanélkülieket.

  • 2020.05.27

MSZP: a kormány használjon fel minden uniós eszközt a segítségnyújtásra!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy használjon fel minden európai uniós eszközt a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklésére - mondta Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője szerdán.

  • 2020.05.27

Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea elhagyja a Jobbikot

Kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea - írja az MTI.