Egy magyar kutatóorvos szerint legyőztük a vírust!

Egy magyar kutatóorvos szerint legyőztük a vírust!

Érdekes véleményekkel és elméletekkel állt elő a koronavírus-helyzettel kapcsolatban egy magyar kutatóorvos.

"Igen, kimondom! Fellélegezhetünk" - kezdi a Borsnak adott interjúját Dr. Lehota Tamás. Az orvos úgy véli, józan paraszti ésszel is megállapítható, hogy nálunk nem volt olyan járvány, ami tömeges megbetegedésekkel járt volna. 

A kutatóorvos ésszerűnek tűnő érvekkel támasztja alá elméletét.

Szerinte a magyar ember alapvetően tiszta. Nálunk természetes, hogy felmosunk magunk után és betartjuk a higiénia íratlan szabályait. Sok országban ez nem teljesen így működik.

A maszkviselés több okból sem véd meg minket a vírustól - szerinte

Dr. Lehota szerint mivel már jóformán mindenki tudja, hogy a járvány kezd visszavonulni, felmerül a kérdés, hogy mikor felejthetjük el végre a maszkok viselését zárt tereken és a tömegközlekedési eszközökön.

"Én magam eleve nem tartom a jelenlegi szakaszban szerencsés dolognak a maszkviselést. Én is szenvedek egy allergiás betegségben, és esetemben a maszk begyűjti a pollent, és megnöveli az allergiás tünetek kialakulásának kockázatát."

A másik fontos dolog, amit az orvos a védőruhák hátránya kapcsán elmond:

járhatnánk mindannyian egész nap szkafanderben is, de annak meg az lenne a következménye, hogy mindenkinek legyengülne az immunrendszere, és az első vírustámadásra katasztrofáli­san reagálna a szervezetünk

Jön a strandidőd: jobb vagy rosszabb lesz a helyzet?

Lehota úgy véli, az uszodai medencékben és a természetes vizekben való fürdéstől sem kell különösebben tartanunk. A klóros fertőtlenítő a vírust is megöli. Magyarországon szigorúak a népegészségügyi előírások, a medencevizet folyamatosan ellenőrizni kell. 

A kórokozó leginkább cseppfertőzéssel, vagyis emberi testnedvvel terjed. Az erős napsütés azonban hamarabb elpusztítja a nyálcseppekben különböző felületekre tapadt vírusokat, valamint fontos hogy a koronavírus 65 fokon 30 perc alatt inaktiválható.

Magyarországon is folynak kutatások

"A gyógyszergyári projekt keretein belül azt vizsgáljuk, hogyan lehet különböző vírusrészecskéket használni arra, hogy hatóanyagokat különböző célszervekbe, így az agyba juttassanak. Most a koronavírust is bevontuk a kutatásainkba. Jelenleg a sejtekre gyakorolt kölcsönhatását ku­tatjuk" – árulta el dr. Letoha Tamás a Borsnak, a részletekről azonban túl sokat nem mondhatott, mivel azok titoktartás alá tartoznak.

Reméljük, hogy a kutatóorvosnak igaza lesz, és már tényleg kezdünk egészen kilábalni a koronavírus-járványból.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.