Egymilliárd forintot tapsoltak el a NAT-on dolgozó szakértők bérére

Egymilliárd forintot tapsoltak el a NAT-on dolgozó szakértők bérére

Végül nem is az általuk kidolgozott verzió kerül bevezetésre. A haveri pénzszórás magasiskolája.

Nagy botrányt és tiltakozást váltott ki az új Nemzeti Alaptanterv bevezetése az év elején. A terv egyszerre szakmaiatlan és a diákokat a sötét középkorba visszalökő. Ezzel a tudásanyaggal már 1960-ben sem lehetne boldogulni, nemhogy 2020-ban.

Nem csak használhatatlan, de drága is.

A Magyar Narancs kérte ki azokat az adatokat, amikből kiderül, hogy mennyit is költöttek valójában az új alaptanterv kidolgozására. A projekt teljes költsége 2017 óta meghaladja a 2,4 milliárd forintot. Ami ennél is meglepőbb, hogy csak a szakértők bérére 1,1 milliárd forintot költöttek el, természetesen EU-s pénzből.

Egy családi ház árát vitte haza Csépe Valéria.

Csépe Valéria, a projekt vezetője összesen 27,4 millió forintot keresett az alaptanterv írással 2017 óta, ami havi bruttó 700 ezer forintot jelent. De nem ő szakította a legnagyobb pénzt. A fejlesztési igazgató 1,2 milliót, a helyettese pedig 800 ezer forintot kapott havonta. Ráadásul úgy, hogy a Magyar Narancs belső forrása szerint sose dolgoztak heti negyven órát ezért a pénzért:

"Elég életszerűtlen, hogy egy gyakorló pedagógus vagy egyetemi tanár heti 40 órát dolgozzon ezen, ráadásul a fizetést akkor is kaptuk, amikor szinte semmilyen feladat nem volt, mert éppen állt a projekt.”

A hab a tortán pedig, hogy a kormány nem találta elég nemzetinek az iszonyatos pénzszórással megalkotott alaptantervet, ezért szélsőjobboldali ráncfelvarrásnak vetették alá.

Alkottak egy szélsőséges és vállalhatatlan alaptantervet. Közben pedig alaposan teletömték néhány Fidesz-csicska zsebét. Csak a magyar emberek nem jártak jól megint!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.27

MSZP: a kormány használjon fel minden uniós eszközt a segítségnyújtásra!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy használjon fel minden európai uniós eszközt a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklésére - mondta Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője szerdán.

  • 2020.05.27

Több mint 15 milliárd eurót kapunk az EU-tól a magyar gazdaság újraindítására

Az Európai Bizottság 750 milliárd euróval támogatja a kontinens gazdaságának újraindítását. Közben a Fidesz-kormány az önkormányzatokat vérezteti ki, és cserben hagyja a munkanélkülieket.

  • 2020.05.27

Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea elhagyja a Jobbikot

Kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea - írja az MTI.