Elbukott a Fidesz kegyetlenkedése - fizetni kell a gyöngyöspatai roma diákoknak

Elbukott a Fidesz kegyetlenkedése - fizetni kell a gyöngyöspatai roma diákoknak

A Kúria kimondta, ki kell fizetni a kártérítést a szegregált gyöngyöspatai roma diákoknak. A kártérítést tehát csak pénzben lehet kifizetni. 

Kedden döntött a Kúria a gyöngyöspatai iskolai szegregációs per felülvizsgálati kérelméről. Az ítélet szerint ki kell fizetni a már rég megítélt 99 millió forintos kártérítést a 60 gyöngyöspatai roma diáknak - írta meg az Index.

A kártérítés oka, hogy a gyöngyöspatai általános iskolában jogellenesen elkülönítve társaiktól, alacsonyabb szintű oktatást kapott a 60 roma diák.

A témával már az EzaLényeg.hu is többször foglalkozott. Közvélemény-kutatásunk alapján például csak a fideszesek értenek egyet Orbánékkal Gyöngyöspata kapcsán. Az ügyben ugyanis brutális gyűlöletkeltésbe kezdett Orbán Viktor és a Fidesz. Ez pedig nem csak hazánkban de a nemzetközi közvéleményben is nagy port kavart.

A fideszes gyűlöletkampány akkor pörgött fel, amikor Orbán a gyöngyöspatai cigány diákok szegregációs kárpótlását kifogásolta. Ezt akkor Zeljko Jovanovic, az Open Society Foundation Roma Initiatives Office igazgatója, elismert roma jogvédő úgy kommentálta, az Orbán féle gyűlöletkeltésnek nincsen helye az európai életmódban. De többször felhívta a figyelmet arra, hogy

Meg kell állítani Orbán romaellenes uszítását. 

Emellett jogvédők, a Roma Parlament, civilek, pszichológusok százai és persze jó érzésű ellenzéki politikusok is megálljt parancsoltak a fideszes rasszista gyűlöletpolitikának. 

(Kiemelt képünk az Orbánék uszítása elleni tüntetésen készült.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.