Ellenzék: csak egy termelési riport, hogy honnan hány millió védőfelszerlés érkezett

Ellenzék: csak egy termelési riport, hogy honnan hány millió védőfelszerlés érkezett

Alig telik el nap, hogy ne tolnák az arcunkba, mennyi védőfelszerelés érkezett hazánkba a koronavírus-járvány megérkezése óta. A probléma csak annyi, hogy a milliós számok csak számok, ebből a polgárok semmit nem tapasztalnak. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a parlamentben elmondta, továbbra is vitáznak a lazító intézkedésekről, de mindenki arra törekszik, egyensúlyt teremtsen az egészségügyi védekezés és a gazdaság újraindítása között.

Hozzátette,

Semmi sem lesz ugyanolyan világgazdasági szempontból a járvány után, mint előtte.

Szíjjártó természetesen újabb csodás számokkal is dobálózott, sőt, azt is közölte az elmúlt egy hétben 32 repülőgéppel Kínából és 10 kamionnal Európa különböző repülőtereiről érkezett védőfelszerelés Magyarországra. 

  • 17 000 506 ezer maszk maszk jött a héten, további 69 ezret várnak, így már majdnem 100 millió van belőlük az országban;
  • 620 lélegeztetőgép érkezett;
  • 526 000 vírusteszt jött az elmúlt héten, így eléri a 2,5 milliót összesen;
  • 16 millió kesztyű és izolációs köpeny érkezett, 56 milliót elérte összesen;
  • 850 ezer gyógyszer is érkezett - olvasható az Index oldalán.

A miniszter azt is elmondta, minden Kínából érkezett védőfelszerelés megfelel a szabványoknak, felhasználhatók a vírusvédekezésben és a szállítások a héten továbbra is folytatódnak.

Az ellenzékiek közül többen is reagáltak a miniszter felszólalására. Többek között Arató Gergely (DK) is. 

Aki továbbra is kockázatosnak tartja, hogy most tartanak érettségit, úgy véli, ez most egy "meg nem fontolt, felesleges" lépés. A ma induló országos tesztelést helyesnek véli, de jogi megvalósítás szerinte csapnivaló és ostoba. Arra pedig, hogy "mi a logika abban, hogy Pest megyében fenntartják a korlátozásokat, de a szintén súlyos helyzetű Fejér megyében nem?"  és "miért nem mehetnek a budapestiek vidékre, de a vidékiek feljöhetnek Pestre?" továbbra is várja a választ.  A politikus azt is kifejtette, szerinte a vármpír-kormányak a Semmelweis Egyetemmel van gondja, akik megvizsgálták a maszkokat, majd azt állították, nem jók.

Keresztes László Lóránt (MSZP) az összefüggést keresi aközött, hogy május 3-ra jósolták a járvány tetőzését, de a lazítások egy nappal később már el is kezdődnek.

De valószínűleg összefüggés nincs. Csak ostobaság, ahogy az lenni szokott.

Lukács László Györy (Jobbik) szerint nem azzal kellene foglalkozni, hogy a fideszes propagadaplakátok eljussanak minden városba, hanem azzal, hogy a maszkok eljussanak, hiszen viselésük kötelezővé vált a tömegközlekedésben és a boltokban. A poltikus arra is reagált, hogy a repülőgépeken érkezett felszerelésekre az volt írva, nem arra vannak, hogy az egészségügyben használják fel.

DE CSINÁLJANAK EGY OLYAN ALROVATOT A TERMELÉSI RIPORTBAN, HOGY A MASZKOKBÓL MENNYIT NEM LEHET FELHASZNÁLNI AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN!

Arra pedig sürgősen várja a választ, hogy Kásler miért csak három napnyi felkészülést ad a kórházaknak az újranyitásra, miután korábban bezáratta őket?

Szabó Tímea (Párbeszéd) azt kérte számon a miniszterelnökön, hogy már 42 napja nem jött be napirend előtti felszólalást tartani, csak a Facebookra képes feltölteni fél perces videóit. Majd kérdőre vonta, miért nem osztottak ebből a rengeteg maszkból példéul az érettségizőknek, hiszen a KLIK sem tud adni mindnekinek. 

Tóth Bertalan (MSZP) szerint pedig a portyázóknak és fürkészeknek jobban oda kellene figyelnie, de választ vár arra, hogy "a sok száz milliárd forint" tételesen miből áll: mennyiből vásároltak maszkot, kesztyűt, hiszen közpénzből, az adófizetők pénzéből vásárolnak - írja az Index.

Tehát kérdések akadnak bőven, válasz már kevésbé. A mocskos kormány egymás után sorakoztatja fel bűneit, de magyarázattal nem szolgálnak. Sem az ellenzék, sem a magyar polgárok számára. Hazugság? Az megint van bőven, viszont már borzasztóan hányingerünk van tőle.

via

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.27

MSZP: a kormány használjon fel minden uniós eszközt a segítségnyújtásra!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy használjon fel minden európai uniós eszközt a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklésére - mondta Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője szerdán.

  • 2020.05.27

Több mint 15 milliárd eurót kapunk az EU-tól a magyar gazdaság újraindítására

Az Európai Bizottság 750 milliárd euróval támogatja a kontinens gazdaságának újraindítását. Közben a Fidesz-kormány az önkormányzatokat vérezteti ki, és cserben hagyja a munkanélkülieket.

  • 2020.05.27

Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea elhagyja a Jobbikot

Kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea - írja az MTI.