Fizetős lesz a Városliget foicipályáinak egy része

Fizetős lesz a Városliget foicipályáinak egy része

A Városliget megújulása során a focipályákat is felújítják. Lesznek azonban olyanok, amiket csak pénzért lehet használni. 

A Városliget Ötvenhatosok tere felé eső oldalán, a nagyjátszótér mellett focipályák álltak, a Liget projekt részeként ezt is felújítják - írja a Pesti Hírlap.

A Városliget a Facebook oldalán azt írja, a felújítás után ezeknek a sportpályáknak egy része nem lesz ingyenes és szabadon hozzáférhető, azokat pénzért, előre kell majd kibérelni. Az ott található zuhanyzók sem lesznek ingyenesek.

Az alapbűn azzal lett elkövetve, hogy a főváros korábbi vezetése átjátszotta a kormánynak 99 évre a Városliget működtetését." - mondta Horváth Csaba, Zugló polgármestere a Klubrádió műsorában annak kapcsán, hogy fizetni kell a ligeti focipálya használatáért.
Horváth Csaba nem érti, hogy miért volt szüksége a kormánynak a Városliget szétverésésre, mikor inkább több zöldterületre lenne szüksége. Zuglóban is találhattak volna olyan területeket, ahol építkezhettek volna. 

A Városliget Zrt. a 168 Órának azt a választ küldte, hogy a hivatkozott városligeti műfüves focipályát a Liget Budapest Projektet megelőzően sem lehetett ingyenesen használni, csak bérleti díj ellenében. Új akadálymentes öltözők épülnek a helyszínre, a terület kiegészül egy szintén bérelhető, gumi burkolatú kosárlabdázásra, röplabdázásra és lábteniszre alkalmas pályával, de a mellettük lévő 3 darab gumiburkolatú, multifunkcionális sportpálya is teljesen megújul, melyek továbbra is ingyenes lesznek használhatóak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.24

Komjáthi Imre: az MSZP a magyar dolgozókat védi!

"Az MSZP a magyar munkavállálók pártján áll. Az MSZP a magyar dolgozók jogait védi és értük küzd" - jelentette ki Komjáthi Imre, a szocialisták alelnöke vasárnap.

  • 2020.05.24

A DK a Puskás Arénára vetítette az ország szégyenét

Mészárosnak minden, az egészségügynek semmi: a DK szerint amíg az egészségügy semmiféle plusz támogatást nem kap a kormánytól, Orbán szomszédja a járványon is jól megszedi magát.

  • 2020.05.23

Az ingyen parkolást is elveszi a Fidesz az egészségügyisektől

A járvány frontvonalában harcolók nyílt megalázása, hogy a fizetésük csökkentése mellett még az ingyen parkolás sem jár nekik a munkahelyükön - közölte a DK.