Iskolákban, óvodákban, gólyatáborokban is megjelent a koronavírus

Iskolákban, óvodákban, gólyatáborokban is megjelent a koronavírus

Még csak egy napja kezdődött el a tanév, de máris megjelent a koronavírus több vidéki és fővárosi intézményben. Az új fertőzöttek száma rekordmagas, 24 óra alatt 365 embernél diagnosztizálták a betegséget.

Megérkezett a második hullám

Ma az Operítv törzs jelentése szerint megdőltek az eddigi rekordok, még tavasszal sem voltak olyan magasak a számok, mint most. A napi új esetszám 365. Egyre növekszik az aktív fertőzöttek száma is, immár 2100. Három idős beteg pedig életét vesztette tegnap óta.

Persze ezek a számok önmagukban nem jelentek sokat, hiszen nem tudjuk mennyit tesztelnek pontosan és azt hány emberen végzik. Vannak, akiknek több tesztet is el kell végezni. Hiába emelkednek a számok, a vámpírkormány tovább üldögél a méregdrágán beszerzett teszteken, nem végeznek több tesztet, mint áprilisban.

Nálunk csak akkor tesztelnek ingyenesen valakit, ha már tüneteket mutat. A szakértők szerint ez nagyon kevés, hiszen sokaknál nem jelentkeznek a tünetek, viszont ők is fertőznek. Szerintük naponta 10-15 ezer tesztet kellene végezni ahhoz, hogy a vírus terjedése csökkenthető legyen. Ehelyett nálunk júliusban 2000 tesztet végeztek naponta, augusztusban 2800-at.

Megkezdődött az új tanév, de nem mindenhol

Tegnap becsengettek az iskolákba, nagyjából 1 millió diák ült vissza az iskolapadba. Ez várhatóan tovább emeli majd a számokat, hiszen a koronavírus máris megjelent több intézményben is. 4 intézményben volt rendkívüli szünet már az első tanítási napon.

A XIII. kerületi Berzsenyi Gimnázium gólyatáborban a diákok kapták el a vírust, az óbudai Nagy Lászlóban pedig három tanár lett koronavírusos. Ez utóbbiról a szülőket az igazgató tájékoztatta levélben. A levél szerint, mivel a kontaktnak számító tanárok tünetmentesek, nem kötelező őket tesztelni, így azt magánszemélyként kellett kérvényezniük. 

A Budavári Általános Iskolában koronavírusos lett egy tanár, de diákokkal nem érintkezett – mondta el a hvg.hu-nak V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester.

Három fiatalnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést a Pécsi Tudományegyetem gólyatáboraiban, 43-an karanténba kerültek - írta a bama.hu. Ketten a sikondai táborban jártak, egy fő a bodajki gólyatáborban volt, így elővigyázatosságból a többi táborát lefújta az egyetem.

A Szent István Egyetem Budai Campus hallgatóinak augusztus 15. és 19. között, Szarvason rendezett gólyatáborban koronavírusos megbetegedés történt. Az egyetem közölte, hogy a gólyatábor résztvevői és szervezői közül 5 embernél mutatták ki a Covid-19-et, mind tünetmentesek, és nem hagyják el az otthonukat az előírt két hétig - írja a 444.

Már 18 főnél igazoltak COVID-19 pozitivitást a Corvinus Egyetem gólyatáborának résztvevői közül – írja az enpenzem.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása alapján. A diákok augusztus 17-21. között Bükkszéken voltak Gólyatáborban.
Győrújfaluban el sem kezdődhetett a tanév, mert a tanári kar nagy része karanténba került. Legkorábban jövőhéten indulhat meg a 4 osztályos általános iskolában.

A XVIII. kerületben pár nappal ezelőtt lett koronavírusos egy óvónő, de a polgármester, Szaniszló Sándor szerint az óvónő nem érintkezett gyerekekkel, csak 2 kolléganőjével. Mindhárman karanténba kerültek. A Kőbányai Gépmadár Óvoda egyik dolgozója is koronavírusos lett, itt mától két hétig nem fogadnak gyerekeket. Bezárnak. Törökbálinton szintén egy dolgozó betegedett meg, Pápán az egyik gyerek kapta el a koronavírust, ott amiatt zártak be. Óbudán is bezárt a Százszorszép Óvoda, mert 3 dolgozónak pozitív lett a tesztje.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.19

Friss: Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan az MSZP társelnökei

Az elnökpáros 225 szavazatot, az összes küldött 86 százalékának szavazatát kapta meg - tudta meg lapunk.

  • 2020.09.19

Játék jachtot kapott Szijjártó, hogy azzal szórakozzon, ne a közpénzzel

A Demokratikus Lendület, a DK ijfúsági szervezete ajándékozta meg a luxusminisztert két olyan közlekedési eszközzel, amin már láthattuk őt korábban.

  • 2020.09.18

Szél javaslata letiltaná a politikust jachtoztató oligarchát a tenderekről

A független képviselő kizárná a közbeszerzésekből azokat a vállalkozókat, akik luxusajándékokkal kedveskednek a politikusoknak.