Iszonyatosan nagy tanárhiányra figyelmeztet a szakértő

Iszonyatosan nagy tanárhiányra figyelmeztet a szakértő

Olyan hatalmas tanárhiány van az országban, hogy már bármilyen szakos tanárt keresnek bármilyen óra megtartására. 

Radó Péter oktatáskutató szerint rengeteg kérdést vet fel az idei tanévkezdés. Az ATV Startban hívta fel a figyelmet arra, hogy a koronavírus jelentette kihíváson kívül is súlyos tanárhiánnyal küzdenek az iskolák. Ráadásul Orbánék bevezették az új Nemzeti Alaptantervet is. 

A járvány miatt kérdéses, hogy biztonságos-e egyáltalán a hagyományos tanév elindítása.

A szakértő arra is rávilágított, hogy a mostani rendszer elrejti a tanárhiányt. Az iskolaigazgatók ugyanis nem kereshetnek a hiányzó tanárok helyére újakat. 

elvitetik a problémát helyettesítésekkel, és jelentős részben nem kifizetett helyettesítésekkel.

Pedig valójában olyan nagy a tanárhiány, hogy az intézmények sokszor bármilyen szakos tanárt keresnek bármilyen óra megtartására. Radó Péter azt is elmondta, hogy a hiány legfőbb oka nem a nyugdíjba vonulás, hanem a pályaelhagyás.

Orbánék pont úgy mint az egészségügyet, az oktatást is hagyták lerohadni. Teljesen alkalmatlanok arra, hogy normális oktatási rendszert hozzanak létre. 

Persze Orbánból és csicskáiból kiindulva könnyen lehet, hogy még csak nem is érdekli őket, milyen gondokkal küzdenek a pedagógusok, a diákok és a szülők egyaránt. A vámpírkormány tagjainak telik magániskolákra.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.