Kíváncsi vagy, hogy Orbánt tesztelték-e koronára? Rossz hírünk van

Kíváncsi vagy, hogy Orbánt tesztelték-e koronára? Rossz hírünk van

Nem elég, hogy nem válaszolnak az összes újságíró kérdésére, még a legalapvetőbb infókat is eltitkolják előlünk.

Egy április 20-án benyújtott írásbeli kérdésben Hadházy Ákos meg akarta tudni az alábbi információkat Orbán Viktortól:
  • Tesztelték-e már a miniszterelnököt koronavírus-fertőzésre, ha igen, mikor és milyen módszerrel.
  • Mi lett a teszt(ek) eredménye.
  • Továbbá, hogy a kormány további tagjait tesztelték-e, ha igen, mikor, és mi lett a tesztek eredménye - foglalja össze az Index.
Teljesen magától értetődő, hogy egy ilyen kérdésre, megadják a választ, kivéve Magyarországon. Nálunk ugyanis ezt egyszerűen megtagadták. 

Noha a képviselő a miniszterelnöknek címezte a kérdést, arra Rétvári Bence, az Emmi államtitkára válaszolt – Kásler Miklós megbízásából.

Szeretnénk arról tájékoztatni, hogy az Ön által kért adat az (EU) 2016/679 európai parlamenti és tanácsi rendelet (általános adatvédelmi rendelet – GDPR) 4. cikk 15. pontja alapján személyes adatnak minősül. Ilyen személyes adatot az adatkezelő egyetlen magyar állampolgárral kapcsolatban sem hozhat nyilvánosságra.

– írta Rétvári.

Hadházy a bejegyzésében azt írta, ő magát a miniszterelnököt kérdezte erről a személyes adatról, márpedig „a saját adatait pedig mindenki megadhatja, ha akarja. És azért egy járvány idején egy miniszterelnök egészségügyi státusza több, mint személyes adat" – fogalmazott a képviselő.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.24

Komjáthi Imre: az MSZP a magyar dolgozókat védi!

"Az MSZP a magyar munkavállálók pártján áll. Az MSZP a magyar dolgozók jogait védi és értük küzd" - jelentette ki Komjáthi Imre, a szocialisták alelnöke vasárnap.

  • 2020.05.24

A DK a Puskás Arénára vetítette az ország szégyenét

Mészárosnak minden, az egészségügynek semmi: a DK szerint amíg az egészségügy semmiféle plusz támogatást nem kap a kormánytól, Orbán szomszédja a járványon is jól megszedi magát.

  • 2020.05.23

Az ingyen parkolást is elveszi a Fidesz az egészségügyisektől

A járvány frontvonalában harcolók nyílt megalázása, hogy a fizetésük csökkentése mellett még az ingyen parkolás sem jár nekik a munkahelyükön - közölte a DK.