Komolyan? A fogorvos majd telefonon állapítja meg, potenciálisan fertőzött-e a páciense?

Komolyan? A fogorvos majd telefonon állapítja meg, potenciálisan fertőzött-e a páciense?

Az Operatív Törzs egy kisebb negyven perces késéssel kezdte meg sajtótájékoztatóját, melyen Müller Cecília igyekezett válaszolni a szakrendelések elindításával kapcsolatban felmerülő kérdésekre. 

Középpontba a fogorvosi ellátás került.

Müller azt mondta, telefonon és kérdőív segítségével kell megállapítani, hogy a kezelésre jelentkező beteg potenciális fertőzött-e vagy sem - írta meg a 444.hu

Az országos tisztfőorvos szerint nem megengedett, hogy tömegek jelentek meg a szakrendeléseken, ugyanis telefonon kell előre bejelentkezni. Tehát, hiába nyitották meg az egészségügyi ellátás kapuit, csak okosan. 

A magánorvosi ellátás is megengedetté vált az állami alapellátások mellett.

Müller Cecília elmondta, azokban az esetekben ahol nagyobb az esély a fertőződésre, tesztet kell végezni a beavatkozás előtt, aminek költségét állami ellátáson az állam állja, magánkezelésen pedig természetesen a páciens.

De hogyan is működik ez?

Egy fogorvos példájával szemléltette: a fogorvos, a telefonos bejelentkezés és egy hosszadalmas beszélgetés után tudni fogja előre, hogy egy potenciálisan fertőzött beteggel van-e dolga. Nem, ez nem vicc és aggodalomra semmi ok, hiszen később a rendelőben egy kérdőív segítségével is ellenőrzést végeznek majd, még a beavatkozás előtt. 

Tesztelni csak akkor szükséges, ha megalapozott a felmerült gyanú.

Baromi kíváncsiak vagyunk arra, mégis mennyi értelme van ennek? Vagy arra, ki az, aki minden pácienssel hosszú beszélgetést fog folytatni, főleg egy állami alapellátás során. De most komolyan?! Így sem tesztelünk eleget, kimondani is rossz, de ezután sem fogunk. Sőt, minél kevesebbet tesztelünk, annál jobbak a hazai számok, és ez így is fog maradni. Csak az a baj, hogy emberek életéről van szó és ez rohadtul nem játék.

via

 

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.24

Komjáthi Imre: az MSZP a magyar dolgozókat védi!

"Az MSZP a magyar munkavállálók pártján áll. Az MSZP a magyar dolgozók jogait védi és értük küzd" - jelentette ki Komjáthi Imre, a szocialisták alelnöke vasárnap.

  • 2020.05.24

A DK a Puskás Arénára vetítette az ország szégyenét

Mészárosnak minden, az egészségügynek semmi: a DK szerint amíg az egészségügy semmiféle plusz támogatást nem kap a kormánytól, Orbán szomszédja a járványon is jól megszedi magát.

  • 2020.05.23

Az ingyen parkolást is elveszi a Fidesz az egészségügyisektől

A járvány frontvonalában harcolók nyílt megalázása, hogy a fizetésük csökkentése mellett még az ingyen parkolás sem jár nekik a munkahelyükön - közölte a DK.