Kunhalmi Ágnes szerint el kellene halasztani az érettségit

Kunhalmi Ágnes szerint el kellene halasztani az érettségit

Kunhalmi Ágnes (MSZP) a XVIII. kerület országgyűlési képviselője hatalmas felelőtlenségnek tartja, hogy Orbán Viktor május 3-ra várja a járvány tetőzését, 4-én pedig megtartaná az írásbeli érettségiket.

A felcsúti miniszterelnök Facebook oldalán jelentette be, hogy az általa felkért szakemberek szerint május 3-án fog tetőzni a koronavírus-járvány Magyarországon.

Orbán egyébként nagyon tudatosan használja a koronavírust arra, hogy követő táborát a közösségi oldalakon megnövelje. Ezt szolgálta a "néma bejelentés is", amikor egy nap alatt ugrott hatalmasat követőinek a száma a Facebookon. Annakellenére, hogy sokszor videóiban óriási bakikat követ el.

A május 3-i tetőzés miatt a 4-től kezdődő írásbeli érettségik aggályossá váltak, persze előtte sem volt teljesen egyértelmű, hogy akarja megoldani a kormány, hogy a diákok és a vizsgákat felügyelő tanárok biztonsággal jussanak el iskoláikba, ott egymástól megtartsák a 1,5-2 méteres távolságot. Arról nem is beszélve, hogy a felkészülésükhöz sem volt megfelelő lehetőség.

Több ellenzéki politikus, köztük Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő sem érti, hogyan teheti ki a kormány ekkora veszélynek a diákokat. Kunhalmi Ágnes szerint el kell halasztani az érettségi vizsgákat, egy biztonságosabb időpontra. Ha pedig belátható időponton belül nem tűzhető ki új dátum, akkor a kormány hozza nyilvánosságra milyen módon kívánják meghatározni az érettségi érdemjegyeket.

Vajon elképzelhető, hogy Orbánék az idősek, a betegek, a hajléktalanok, a munkájukat elveszítők, az egészségügyi dolgozók után, a diákokat is cserben hagyják?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.24

Komjáthi Imre: az MSZP a magyar dolgozókat védi!

"Az MSZP a magyar munkavállálók pártján áll. Az MSZP a magyar dolgozók jogait védi és értük küzd" - jelentette ki Komjáthi Imre, a szocialisták alelnöke vasárnap.

  • 2020.05.24

A DK a Puskás Arénára vetítette az ország szégyenét

Mészárosnak minden, az egészségügynek semmi: a DK szerint amíg az egészségügy semmiféle plusz támogatást nem kap a kormánytól, Orbán szomszédja a járványon is jól megszedi magát.

  • 2020.05.23

Az ingyen parkolást is elveszi a Fidesz az egészségügyisektől

A járvány frontvonalában harcolók nyílt megalázása, hogy a fizetésük csökkentése mellett még az ingyen parkolás sem jár nekik a munkahelyükön - közölte a DK.