LMP: válságkezelésre kell átirányítani az uniós forrásokat!

LMP: válságkezelésre kell átirányítani az uniós forrásokat!

Az LMP társelnöke szerint a koronavírus-járvány okozta válság kezelésre kellene átcsoportosítani az európai uniós forrásokat.

Kendernay János szerdai online sajtótájékoztatóján közölte: mintegy 2000 milliárd forintnyi forrás átcsoportosítására lenne lehetőség, amelyből szerint a leginkább rászorulókat, elsősorban a kis- és közepes vállalkozásokat és foglalkoztatottjaikat kellene segíteni. Megjegyezte, ez az összeg még növekszik is a forint gyengülése miatt.

Semmi nem lehet fontosabb a munkahelyek megőrzésénél - fogalmazott, rámutatva: számos ország a szociális szempontokat helyezi most előtérbe. Magyarországon azonban nem működik a szociális piacgazdaság, "csak a zsákmányszerzésre épülő gazdaságpolitika" - fogalmazott.

Az Európai Bizottság nem tud "pénzt nyomtatni" és pluszforrásokat biztosítani, mert arról a tagállamok már döntöttek a hétéves költségvetés elfogadásakor. Azt azonban lehetővé tette a testület a tagállamoknak, hogy a még fel nem használt összegeket a válság kezelésére csoportosítsák át.

A kormány ennek ellenére nem ezt teszi - kifogásolta az LMP-s politikus-, hanem folytatja a támogatások eddig is sokat bírált felhasználásának gyakorlatát.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.