Mit csinálnak a fideszesek a fizetésemelésükkel?

Mit csinálnak a fideszesek a fizetésemelésükkel?

Megkérdeztük a Fideszt, mire költik a fizetésemelésüket képviselőik, miután kiderült: az ellenzék jótékonykodik és a járvány elleni védekezésre ajánlja fel a lóvét.


Mint ismert, az MSZP parlamenti képviselői teljes egészében a járvány elleni védekezésre ajánlották fel a fizetésemelésüket, vagyis azt jótékony célra fordítják. Korábban a szocialista képviselők fejenként 1-1 millió forinttal már megtették ugyanezt. A baloldali párt álláspontja tehát egyértelmű ezügyben.

A Demokratikus Koalíció politikusai nemrégiben 80 darab laptopot ajánlottak fel a távoktatásra kényszerülő diákoknak, majd mosó- és szárítógépeket és érintésmentes hőmérőket vittek a mentőszolgálatnak, a napokban pedig 8000 védőmaszkot ajándékoztak a Péterfy Kórháznak.

A független képviselők, Hadházy Ákos, Szabó Szabolcs és Szél Bernadett törvénymódosítással érnék el, hogy az országgyűlési képviselők ne kapják meg a fizetésemelésüket. Helyette az egészségügyre fordítanák az összes erre költendő pénzt. 

Jogosan merül fel ezután a kérdés, hogy a kőgazdag fideszes képviselők mihez kezdenek a fizetésemelésükkel. Megpróbáltuk megtudni, hiszen ezidáig semmit sem lehetett olvasni ezzel kapcsolatban. Nem sikerült!

Az EzaLényeg.hu szombaton e-mailben kereste meg a Fideszt. A következő kérdések megválaszolásában kértük a Sajtóosztály segítségét:

  • Eddig mennyit ajánlottak fel a Fidesz parlamenti képviselői a járvány elleni védekezésre?
  • A Fidesz képviselői tervezik-e, hogy a fizetésemelésüket jótékony célra ajánlják fel?

Mivel nem kaptunk választ, hétfő reggel ismét e-mailben érdeklődtünk, felhívva figyelmüket lapzártánk határidejére. Sajnos a közpénzből fenntartott, kőgazdag kormánypárt sajtósai nem vették a fáradságot, hogy válaszoljanak erre a két egyszerű kérdésre. Ez persze elég árulkodó.

Szótlanságukból arra következtetünk, hogy a Fidesz képviselői saját magukra, vagyis olasz sportautókra, svájci karórákra, francia riviérai villákra költik ezt a pénzt is. Vagy úgy használják, mint Borkai Zsolt az emlékezetes hajós kiránduláson. 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.27

MSZP: a kormány használjon fel minden uniós eszközt a segítségnyújtásra!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy használjon fel minden európai uniós eszközt a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklésére - mondta Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője szerdán.

  • 2020.05.27

Több mint 15 milliárd eurót kapunk az EU-tól a magyar gazdaság újraindítására

Az Európai Bizottság 750 milliárd euróval támogatja a kontinens gazdaságának újraindítását. Közben a Fidesz-kormány az önkormányzatokat vérezteti ki, és cserben hagyja a munkanélkülieket.

  • 2020.05.27

Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea elhagyja a Jobbikot

Kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea - írja az MTI.