Most már azt mondja Gulyás, a budapestiek is vidékre látogathatnak

Most már azt mondja Gulyás, a budapestiek is vidékre látogathatnak

Karácsony Gergely frappánsan reagált a kormány össze-vissza kommunikálására.  A DK szerint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek távoznia kell az emberek félrevezetése miatt!

Csütörtöki kormányinfóján Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, a kormány álláspontja világos: A budapestiek és Pest megyeiek is elmehetnek vidéki ingatlanjaikba.

Szentkirályi Alexandra azt is elmondta, reményeik szerint legkésőbb júniusban újra indulhat a Balatonnál a belföldi turizmus. Május 18-ig biztosan érvényben maradnak a jelenlegi szabályozások. A járványhelyzet ugyanúgy fent áll a legtöbb országban, éppen ezért mindenkit hazai úti célok keresésére biztatott.

Karácsony Gergely főpolgármester reagált is Gulyás Gergely kijelentéseire. Szerinte tanulságos volt a miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatója.

Karácsony szerdán levélben kérte a miniszterelnököt, hogy a kormány ne kommunikáljon a jogszabályokkal ellentétes állításokat, a budapestiekre vonatkozó korlátozó intézkedésekről. Gulyás pedig most elismerte, hogy a kormányszóvivő korábbi állításaival ellentétben például a budapestiek igenis utazhatnak vidékre. Majd hozzátette, hogy a főpolgármester változtatta meg az álláspontját.

"Úgy tűnik a korlátlan veszélyhelyzeti kormány-felhatalmazás ellenére mindenről én tehetek. Sőt, mindenről is." - tette hozzá Karácsony.

A Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatón reagált a történtekre. Barkóczi Balázs, a DK szóvivője emlékeztetett: Gulyás Gergely nyilatkozatával a kormány szóvivőjének, Szentkirályi Alexandrának mondott ellent. Szentkirályi kijelentéseinek megfelelően pedig a hírek szerint a Rendőrség tömegesen meg is bírságolt számtalan budapestit és Pest megyeit, akik vidékre tartottak.

Éppen ezért a DK lemondásra szólította fel Szentkirályi Alexandrát. 

Nem maradhat a helyén olyan, aki a kormány nevében félre vezeti az embereket. 

Pintér Sándor belügyminisztertől pedig azt követeli a párt, ha Budapestit vagy Pest megyeit büntettek meg az utakon, amiért vidékre tartottak, azokat azonnal fizessék vissza az érintetteknek.  

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.