Nem voltak könnyűek a töri érettségi feladatai

Nem voltak könnyűek a töri érettségi feladatai

Az antik kultúrával, középkori céhekkel és Mátyás külpolitikájával kapcsolatos feladatot is kaptak a diákok a középszintű történelemérettségi első, rövid feladatokból álló részében - írja az Eduline.

Nem egyszerűek az első feladatrészben szereplő kérdések a szaktanár szerint. Külön feladat foglalkozik a Numerus clausus-szal és törvény elfogadása előtti vitával. Az Eduline által megkérdezett szaktanár szerint ezek között van olyan feladatrész is, amit emelt szinten nagyobb eséllyel lett volna kérdés, mint középszinten. Szerinte alaposan el kell olvasni a feladatokat és a részkérdések megválaszolása okozhat némi fejtörést, mivel nagyon részletekbe menő választ várnak a vizsgázóktól.

Részletesen itt olvashatunk a történelem érettségiről.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.24

Komjáthi Imre: az MSZP a magyar dolgozókat védi!

"Az MSZP a magyar munkavállálók pártján áll. Az MSZP a magyar dolgozók jogait védi és értük küzd" - jelentette ki Komjáthi Imre, a szocialisták alelnöke vasárnap.

  • 2020.05.24

A DK a Puskás Arénára vetítette az ország szégyenét

Mészárosnak minden, az egészségügynek semmi: a DK szerint amíg az egészségügy semmiféle plusz támogatást nem kap a kormánytól, Orbán szomszédja a járványon is jól megszedi magát.

  • 2020.05.23

Az ingyen parkolást is elveszi a Fidesz az egészségügyisektől

A járvány frontvonalában harcolók nyílt megalázása, hogy a fizetésük csökkentése mellett még az ingyen parkolás sem jár nekik a munkahelyükön - közölte a DK.