Orbánék az út szélén hagytak több, mint 4000 idegenvezetőt

Orbánék az út szélén hagytak több, mint 4000 idegenvezetőt

A vámpírkormány számára az turizmus megmentése csak annyiból áll, hogy közpénzmilliárdokkal tömik ki a luxusszállodás haverok zsebét. A kisember nem számít nekik.

Az összes gazdasági ágazat közül talán az idegenforgalom szenvedte meg legjobban a koronavírus-járvány teremtette válságot. Az ágazat dolgozói közül több ezer idegenvezető is munka nélkül maradt. A kormány róluk sem gondoskodik.

"Kilátástalan a helyzete annak a 4000 idegenvezetőnek, akik még nem mentek el szusifutárnak, pincérnek vagy nyelvtanárnak"

 - így fogalmazott az ATV Híradó kérdésére a Magyar Idegenvezetők Egyesületének elnöke, Deák Judit.

Amióta én a szakmában vagyok, és ez durván olyan 35 év, soha nem volt ekkor baj - tette hozzá. Helyzetünk soha nem volt ennyire kilátástalan. Sokan közülünk elhagyták a pályát.

Drámai mértékben sújtotta a koronavírus-válság a turizmust és az abból élőket:

  • A járvány miatt a külföldiek teljesen eltűntek Budapestről.
  • A szállásfoglalás 75%-kal csökkent.
  • A magyarok csoportos kiutazásait is lemondták a csődbe jutott utazási irodák.
  • Az idegenvezetők belföldi és külföldi munkái is elmaradtak.

Az idegenvezetők a KATÁ-s kedvezményekből kimaradtak, állami támogatást nem kaptak.

A jövedelem nélkül maradt idegenvezetők Szlovákiában 345 eurós segélyben részesülnek, Portugáliában megkapják a 645 eurós minimálbért, de a szintén rossz gazdasági helyzetben lévő Görögországban is kaptak kétszer 400 eurót. A vidéki idegenvezetők pályázati úton Magyarországon is kaphattak egy egyszeri segélyt, de ők csak a szakma kis részét adják. Nagyjából 500-an vannak, míg a fővárosban 4000-en.

Mentsük meg a turizmust!

Ezzel a címmel hirdettek békés demonstrációt szeptember 11-re, péntekre. Céljuk, hogy nem csak az idegenvezetők, de az idegenforgalomban dolgozó nagyjából 400 ezer ember megélhetéséért tüntessenek.

 

Miközben a turizmusban és sok más területen dolgozók semmit nem kaptak a kormánytól, gazdasági érdekekre hivatkozva kivételeznek Semjén Zsolt és Kovács Zoltán hobbijával. A vadászok jöhetnek-mehetnek a határon.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.