Péntektől arcfelismerő rendszerrel is igazoltathat a rendőrség

Péntektől arcfelismerő rendszerrel is igazoltathat a rendőrség

Alapjaiban fog megváltozni, milyen eszközökkel azonosíthatja a rendőr a személyazonosságunkat.

Május 1-től alapjaiban változik meg, hogy egy igazoltatás során milyen eszközökkel azonosíthatja a rendőr a személyazonosságának igazolását megtagadókat - világított rá az Amnesty International. 

A pénteken hatályba lépő szabályok szerint amennyiben valaki megtagadja személyazonosságának igazolását (vagy nem tudja magát igazolni), a rendőrség fényképfelvételt készíthet róla. A képet pedig egy arckép elemző rendszeren keresztül futtatva, automatizált eljárásban összevetik a személyiadat- és lakcím nyilvántartásban szereplő adatokkal. Ilyen adat például a személyi készítésekor készült kép.

Az új rendszerrel kapcsolatos részletekről itt olvashat bővebben.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.