Simonka fideszes maffiózó: „Be fogjuk bizonyítani, hogy a vádirat, az nullás!”

Simonka fideszes maffiózó: „Be fogjuk bizonyítani, hogy a vádirat, az nullás!”

A költségvetési csalással vádolt Fidesz-csicska szerint az ellene szóló a vádiratnak nincsenek meg a törvényi feltételei, szerinte olyan ügyészek csinálták, akik azóta mind ki vannak rúgva.

Dél-Békés volt hűbérura a medgyesbodzási testületi ülésen tette a hajmeresztő kijelentést, amelyre saját stábbal – 3 kamerával és egy fotóssal – érkezett.

Narancs.hu birtokába jutott egy több mint 2 órás hangvétel, ezen hallható Simonka és helyi képviselők heves szóváltása. Kéretlenül érkezett, meg is látszott a hangulaton. Napirenden a dél-békési orvosi ügyelet újjászervezése volt, azonban Simi elvitte a show-t.

A polgármester, Varga Gábor és Simonka között már korábban elmérgesedett a viszony. Az ülésen odáig fajultak az indulatok, hogy Simonka lekommunistázta Vargát. Kiosztott mindenkit, majd kitért arra, mennyi mindent köszönhet neki a közösség. Az alpolgármester, ifj. Varga ezek után nyíltan bekérdezte: „Képviselő úr, teljesen hülyének néz bennünket?”

A szócsatából végül egyszemélyes magánszám lett. Simi nem bírta tovább magában tartani, 3 év hallgatás után előtörtek a szavak:
Azért, mert nem tudtam védekezni az elmúlt két-három évben, hogy ne befolyásoljam az eljárást, ezért kialakítottak egy olyan képet rólam, ami nem fedi a valóságot. (…) három évig csöndben voltam, nekem azt mondták, hogy hallgassak, mert a bírósági eljárás előtt nem mondhatok egy szót sem. Ezt októberben fog megvalósulni. (…)elmondom és be is fogjuk bizonyítani, hogy a vádirat, az nullás! Ugyanis nincsenek meg a törvényi feltételei, hasraütés-szerűen olyan ügyészek csinálták – és ezt most a kamerába mondom –, akik azóta mind ki vannak rúgva. Ha ti azzal próbáltok engem gyanúsítani, hogy az emberek emiatt ellenem fordultak, hát legyen!

Ezen kívül közölte, hogy nem akar újra országgyűlési képviselő lenni és sorra perli azokat a lapokat, amelyek szerinte valótlanságokat állítottak róla.

A szóban forgó vádirat több mint 100 oldalon keresztül tárgyalja a kiterjedt bűnszövetkezet és a gyanúsítottak tevékenységét. Ennek kulcsfigurája Simonka. A maffiaper vádlottjai húzzák az időt, ameddig csak lehet. Meghallgatást kértek, egyelőre nem vallottak, valószínűleg hosszú perre számíthatunk.

A Fővárosi Törvényszék befogadta a vádiratot, októberben pedig elkezdődik a büntetőper

A Simonka-ügy felderítésében nagy szerepe volt Bács-Kiskun megye volt főügyészének, Nánási Lászlónak. Polt Péter magyarázat nélkül, 2019 novemberében mentette fel Nánásit hivatalából, aki idén augusztusban öngyilkos lett. Helyettesének szintén indoklás nélkül mondtak fel.

Simi erődemonstrációja nem sikerült meggyőzőre

Nyilván azért sem fogják megdicsérni, hogy a nyilvánosság előtt szólta el magát az ügyészség visszásságairól.  Arról nem is beszélve, hogy a magát vagyontalannak beállító képviselő vajon honnan veszi a pénzt egy teljes stáb foglalkoztatására?

Lehet, hogy a Fidesz egyelőre még fogja Simonka kezét, azonban a szorítás már nem túl erős. Talán csak Simonka kapaszkodik a kézbe, még mielőtt lefejtik az ujjait és hagyják zuhanni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.