Szabó Szabolcs: A fideszes képviselők fizessék ki a gyöngyöspatai romák kártérítését!

Szabó Szabolcs: A fideszes képviselők fizessék ki a gyöngyöspatai romák kártérítését!

Szabó Szabolcs bocsánatkérésre szólította fel Orbán Viktort és kormányát, amiért a cigányság ellen hergelték az embereket.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Kúria döntött a gyöngyöspatai iskolai szegregációs per felülvizsgálati kérelméről. Az ítélet szerint ki kell fizetni a már megítélt 99 millió forintos kártérítést a 60 gyöngyöspatai roma diáknak.

Szabó Szabolcs Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője is reagált az ítéletre, miszerint az iskolai szegregáció által okozott kár igenis forintosítható. A politikus szerint a kormánynak ezek után illene bocsánatot kérni, személyesen Orbánnak is, amiért a patai cigányság ellen, valamint az őket védő jogászok ellen hergelte az embereket. Hozzátette:

A cigányellenes hecckampány arcaként mutatkozó helyi fideszes képviselőnek (Horváth László) pedig örökre el kell tűnni a közéletből, ugyanis emberi és politikusi minőségében is megbukott, amiről ma papírt is adott neki a Kúria.

Szabó: A mintegy százmillió forintot meg dobják össze a fideszes képviselők, akik lelkesen asszisztáltak ehhez a cigányellenes politikai húzáshoz. Ez a minimum.

A csepeli országgyűlési képviselő egyébként nem először szólal meg az ügyben. Korábban Szél Bernadett független országgyűlési képviselővel együtt el is látogattak Gyöngyöspatára, ahol Orbán undorító uszításának a maradványait találták. Erről itt írtunk részletesen:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.