Szabó Szabolcs: Az a minimum, hogy Kásler most repül a miniszteri székből!

Szabó Szabolcs: Az a minimum, hogy Kásler most repül a miniszteri székből!

Ha egy kicsi becsület is szorult volna Orbánba és Káslerbe, most bocsánatot kérnének az elhunyt férfi özvegyétől - reagált Szabó Szabolcs a tragédiára. A DK szerint az átgondolatlan kormányzati döntések áldozata az elhunyt férfi.

Egy orosházi Alzheimer-kórral diagnosztizált férfit hazaküldtek a kórházból, mert a rehabilitációs osztályt ki kellett üríteni. 12 órával a hazaküldése után a 72 éves beteg elhunyt. 

Az Indexnek a férfi élettársa azt nyilatkozta, hogy párját „hazaküldték meghalni”. A hölgy nehezen bár, de megetette párját és tisztába tette. Majd fél 11 körül megpróbálta átforgatni a férfit, ekkor vette észre, hogy szájából véres váladék folyik. Miután a férfi nem reagált semmire, kihívta a mentőket. Ők fél óráig próbálták újraéleszteni, de már sikertelenül.

Szabó Szabolcs, független országgyűlési képviselő is reagált a tragédiára.

Szerinte Orbán és Kásler ámokfutása eredményezte ezt.

Ha egy kicsi becsület is lenne bennük, akkor most odaállnának az elhunyt özvegye elé, és bocsánatot kérnének. Majd másnap Kásler repülne a miniszteri székből. Ez lenne a minimum.
A Demokratikus Koalíció is reagált a történtekre. A párt szerint is az átgondolatlan kormányzati döntések áldozata az elhunyt orosházi beteg!

Közleményükben úgy fogalmaznak, felháborító, hogy az Orbán-kormány szakmailag indokolatlan és emberileg becstelen intézkedése egy idős honfitársunk életébe került.

Figyelmeztetjük a kormányt, hogy az emberi élet nem játék, ezért követeljük, hogy az intézkedést azonnal vonják vissza, a felelősöket pedig büntessék meg!

 (Kiemelt képünk illusztráció.) 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.24

Komjáthi Imre: az MSZP a magyar dolgozókat védi!

"Az MSZP a magyar munkavállálók pártján áll. Az MSZP a magyar dolgozók jogait védi és értük küzd" - jelentette ki Komjáthi Imre, a szocialisták alelnöke vasárnap.

  • 2020.05.24

A DK a Puskás Arénára vetítette az ország szégyenét

Mészárosnak minden, az egészségügynek semmi: a DK szerint amíg az egészségügy semmiféle plusz támogatást nem kap a kormánytól, Orbán szomszédja a járványon is jól megszedi magát.

  • 2020.05.23

Az ingyen parkolást is elveszi a Fidesz az egészségügyisektől

A járvány frontvonalában harcolók nyílt megalázása, hogy a fizetésük csökkentése mellett még az ingyen parkolás sem jár nekik a munkahelyükön - közölte a DK.