Szabó Tímea: 100 százalékos béremelést a frontvonalban!

Szabó Tímea: 100 százalékos béremelést a frontvonalban!

A Párbeszéd országgyűlési képviselője az ápolók nemzetközi napja alkalmából állt ki a frontvonalban dolgozókért. 

Az Orbán-kormány évek óta csak hitegeti az egészségügyi szakembereket. A Párbeszéd az egészségügyi dolgozók azonnali, 100 százalékos béremelését követeli a kormánytól - jelentette ki közleményében Szabó Tímea.

Ápolók nemzetközi napja: 100 százalékos béremelést a frontvonalban dolgozóknak!

A politikus hozzátette: Orbán Viktor és kormánya megalázza azokat az ápolókat és egészségügyi dolgozókat, akik a világjárvány idején a legnagyobb kockázatokat vállalva, több helyütt elégtelen feltételek között, végkimerülésig harcolnak a frontvonalban. Pedig az Orbán-kormány korlátlan felhatalmazást szerzett a pandémiára hivatkozva.

Azonnali rendeletalkotásaival azonban a legkevésbé sem azokat célozza, akik a legnagyobb megbecsülést érdemelnék.

A magyar ápolók bérezése messze elmarad európai szaktársaikétól. Közben a magyar egészségügyi dolgozók idehaza 10-12 órákat robotolnak. Ráadásul teszik ezt úgy, hogy idehaza alig van kórház, amely – mind a személyi, mind a tárgyi feltételeket illetően – megfelelne a jogszabályban előírtaknak. Szintén növeli az ápolók kiszolgáltatottságát, hogy – a veszélyhelyzetre hivatkozva – bármikor átirányíthatják őket az önkormányzati intézményekből a koronavírus kezelésére kialakított kiemelt kórházakba, ahol többségében ugyancsak anyagi és erkölcsi megbecsülés nélkül látják el megnövekedett feladataikat.

A kialakult helyzet immár tarthatatlan. Ezért a Párbeszéd költségvetési módosító javaslatot nyújtott be, hogy az Orbán-kormány részesítse azonnali, 100 százalékos béremelésben az egészségügyi dolgozókat.

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.