Több százan dudáltak Orbánnak tiltakozásképp - Fotók

Több százan dudáltak Orbánnak tiltakozásképp - Fotók

Autóval dudálva tiltakoztak Orbán embertelen lépése ellen, mellyel rengeteg beteg embert tesz ki a kórházakból.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők valamint a Momentum bebizonyította, hogy a karantén idején is lehet tüntetni. Kreatív megoldással közös demonstrációt szerveztek a kórházi ágyak nagyszámú kiürítése ellen. 

Az esemény szervezői arra kérték a tiltakozókat, hétfőn délután autóval a budapesti Clark Ádám téren tegyenek egy kört a körforgalomban és nyomják a dudát.

Hadd hallja a miniszterelnök is a Várban, hogy nemet mondunk az embertelenségre és igent az életre!

A Mérce beszámolója szerint a tiltakozáson több száz autó vett részt. Egy ponton túl már olyan sokan voltak a körforgalomban, hogy a rendőrség elkezdte kiterelni a demonstrálókat. 

A tiltakozás előtt Hadházy Ákos sajtótájékoztatón jelentette ki: Nem lát ép ésszel felfogható magyarázatot arra, hogy egy hét alatt több tízezer rászorulónak kellett elhagynia a kórházakat.

Szél Bernadett kiemelte: rengeteg indulat gyűlt fel az emberekben a kormány intézkedései miatt. Ezt most nem lehet utcai vonulásos demonstrációval kifejezni, ezért maradtak az autós tiltakozásnál.

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője arról beszélt, nincs még egy olyan EU-s ország, ahol hasonló kapacitásnövelő intézkedést úgy léptek volna meg, ahogyan azt a Fidesz tette. Előtte tárgyaltak például az intézményekkel, illetve biztosítottak volna plusz támogatást nekik.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.27

Több mint 15 milliárd eurót kapunk az EU-tól a magyar gazdaság újraindítására

Az Európai Bizottság 750 milliárd euróval támogatja a kontinens gazdaságának újraindítását. Közben a Fidesz-kormány az önkormányzatokat vérezteti ki, és cserben hagyja a munkanélkülieket.

  • 2020.05.27

MSZP: a kormány használjon fel minden uniós eszközt a segítségnyújtásra!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy használjon fel minden európai uniós eszközt a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklésére - mondta Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője szerdán.

  • 2020.05.27

Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea elhagyja a Jobbikot

Kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea - írja az MTI.