Új munkakört talált magának Felcsúton Orbán

Új munkakört talált magának Felcsúton Orbán

Mi beleegyezünk, hogy holnaptól csak ennyi felelőssége legyen, de akkor ebből is éljen meg!

Orbán beült egy traktorba a hétvégi háza hátsó kertjében felhúzott stadion mellett, és úgy tett, mintha dolgozna. Ezt természetesen az udvari fotósai meg is örökítették. A kép a vámpírkormány fejének Facebook oldalán jelent meg, az alábbi szöveggel:

Délutáni fusi. Nálunk, a Puskás Akadémián mindenkinek mindenhez kell értenie.

Hú, de sok minden kavarog a fejünkben ezt látva.

Pl. az, amit egy júliusi rádióinterjúból tudhatott meg az ország. Hogy

Orbán szerint a magyar férfiember archetípusa a gazda, aki ma egy magyar faluban ugyanolyan minőségű életet tud élni, mint a fővárosban.

És itt van ő, aki megtestesíti ezt a tételt. Létrehozta magának azt a falusi Disneyland-et, ahol ha akar, gazdát játszhat, és csak azért nem élhet ott úgy, mit a fővárosban, mert a várbeli erkélye nagyobb, mint a komplett felcsúti háza.

Ő az a típusú paraszt (a világon tán az egyetlen), akinek az a "munka", ha drága bőrcipőben és hófehér ingben húzhatja a patyolattiszta traktorral az üres utánfutót.

Aztán ott van ez a mosolygó Kádárral összekacsintós kifejezés, ami maga a tömény nyolcvanas évek.

A fusi.

Ami egyébként azt jelenti, hogy magánmunkát végez a munkahelye eszközeivel, tehát lényegében megkárosítja a cégét. És ez maga a totális zűrzavar. Akkor most nem az Akadémiának dolgozott azzal a traktorral? De akkor miért fusi? Vagy tényleg fusizik? Ki kellene üríteni az emésztőt a kertben, és ahhoz kell az utánfutó? De hát az Akadémia is az övé, tehát a traktor is az övé.

Szóval akkor mit is akart üzenni ezzel a kifejezéssel az ő népének?

Valószínűleg csak annyit, hogy ő is csak egy átlagos ember. Egy közülük, aki csak a sors furcsa szeszélyéből lett a miniszterelnöksége alatt az ország titokban leggazdagabb embere.

Ezt sugallja a laza, álszerény hangnem is.
Nálunk, a Puskás Akadémián

A kérges tenyerű, de büszke gazda hangja ez, aki keményen megdolgozott azért, amije van. Hát, végül is a közpénzek átcsatornázása is komoly meló.

Mindenkinek mindenhez kell értenie.

De legfőképpen persze Ő az, aki mindenhez ért. Mindenhez IS. Mint általában a diktátorok.

Szóval komoly komplexusokról árulkodik ez a kép. Szívesen meghallgatnánk róla egy pszichiáter véleményét.

 

Érdekes egyébként az uralkodói család vonzódása a traktorokhoz. Emlékezetes, hogy lánya, és szellemi örököse, Ráhel egyik esküvői fotóján szintén egy traktorral pózolt. Arról a járműről később kiderült, hogy a férje, Tiborcz István cége korábban arra használta, hogy természetvédelmi területről fát lopjon. Az azonosságra az Orbán család vagyonosodásáról könyvet is író, az azóta már sajnos elhunyt Ferenczi Krisztina bukkant rá. A cikket az akkor még létező Népszabadságban publikálta.


Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.

  • 2020.09.18

Breaking! Orbán önkritikát gyakorolt!

Péntek reggeli propagandainterjújában kijelentette: a koronavírus második hullámát külföldről hozták be. Mindezt azok után, hogy nemrég még ő is az Adrián nyaralt.

  • 2020.09.14

800 forintos almával zsonglőrködik Varga Judit, aki férjével 6 milliót keres

Miközben nyilvánvalóan aranyosnak szánták az igazságügyi miniszter posztját, eléggé mellément. Kicsit undorító, ahogy olasz dizájner blúzában mosolyogva zsonglőrködik a hazai gyümölccsel, amit a magyarok nem tudnak megfizetni.