A kormánypártok nem engedték, hogy Mészáros-adó legyen

A kormánypártok nem engedték, hogy Mészáros-adó legyen

A Mészáros-adót a közbeszerzések legnagyobb győzteseire vetnénk ki - a Fidesz-KDNP azonban megakadályozta ezt.

A Gazdasági bizottság kormánypárti tagjai kedden leszavazták a Mészáros-adóról szóló javaslatot. 

Mint arról korábban már beszámoltunk, Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők, valamint a Momentum közös törvényjavaslattal állt elő. Ez az “egyes kivételezett gazdasági szereplők szolidaritási hozzájárulását” mozdította volna elő.

A politikusok szerint ugyanis a közpénzekből meggazdagodó kormányközeli vállalkozóknak, üzletembereknek ki kell venniük a részüket a járvány okozta válság teherviseléséből.

A Gazdasági bizottság kedden tárgyalta a javaslatot. 

Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője a szavazatás után azonnal jelezte is Facebook-oldalán, hogy Orbán helyi bábjai leszavazták a javaslatot. Pedig a vezető elnökön kívül még csak hozzá sem szólt egyik kormánypárti sem a vitához. Lényegében „kukán” végighallgatták az ellenzéki képviselők érveit, majd leszavazták a javaslatot. 

A bizottsági ülést követően a törvényjavaslat benyújtói közös sajtótájékoztatót tartottak. Itt Szél Bernadett arról beszélt, azért igazságos ez a javaslat, mert a magyar népen tenyésző oligarchákra vetne ki adót.

Hadházy Ákos szerint az olyan kezdeményezésekkel, mint a Mészáros-adó bevezetése, meg lehet mutatni, hogy egy rendszerváltás után vissza lehet majd szerezni ezeket az emberi ésszel felfoghatatlan vagyonokat.

Fekete-Győr András pedig elmondta: A pártok és az önkormányzatok már hozzájárultak a koronavírus okozta válság kezeléséhez. Itt az ideje, hogy végre azok is hozzájáruljanak a szolidaritási alaphoz akik az elmúlt 10 évben haszonlesők voltak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.