Elkezdődhetnek májustól az online nyelvvizsgák

Elkezdődhetnek májustól az online nyelvvizsgák

Maga az online nyelvvizsga fogalma nem újdonság a számunkra. A jelenlegi helyzet okozta változás viszont sokkal inkább, így mindenki eltátotta a száját, amikor kiderült hogy négy nyelvvizsgaközpont is tarthat online nyelvvizsgákat a járványhelyzetben.

Ha minden igaz, már május elejétől kezdve.

Az Euroexam International vezetője, Rozgonyi Zoltán elárulta a Magyar Nemzet számára, hogy az otthoni vizsgáztatásra azok a nyelvvizsgaközpontok adhattak be kérelmet, amelyeknek már volt akkreditált számítógépes vizsgarendszerük. Jelen esetben az ITK-Origo, az Euroexam, az iTolc és a TIT-iXam.

Az Oktatási Hivatal az online vizsgáztatásra kibővített akkreditációkat maximum nyolc napon belül jóváhagyja. 

Rozgonyi hozzátette, az online vizsgák esetében a legkritikusabb pontot a biztonsági kérdések jelentik. Annak érdekében, hogy a csalást biztosan elkerüljék, a vizsgázókat kamerákkal figyelnék meg.

A vizsgázó webkameráját az ellenőrzésre, okostelefonjának a kameráját pedig a környezete megfigyelése céljából alkalmaznák.

 

A nyelvvizsgaközpontok a felvételeket természetesen megőrzik, a szóbeli vizsgáknál egyltalán nem ismeretlen ez a módszer.

A vizsgák típusfeladatai nem fognak változni. Sőt, ezekre már lehet gyarkorolni az elérhető próbavizsgákon keresztül.

Az Euroexam kutatást végzett az igényekről.

Több mint háromezer fiatal megkérdezésével zajló kutatás szerint tízből kilencen szívesen kipróbálnák az otthonról letehető nyelvvizsgát, és ugyanilyen arányban rendelkeznek is az ehhez szükséges digitális eszközökkel. A megkérdezettek mindössze hat százaléka idegenkedik az online vizsgától: csak 186 nyelvtanuló felelte azt, hogy nem merne belevágni egy számítógépes vizsgába.

A járvány miatt életbe lépett az a könnyítés, hogy az illető csak szóbeli vagy csak írásbeli részvizsga esetén is megkaphatja a teljes vizsgáért járó pluszpontokat, mégis a válaszadók kétharmada komplex vizsgát tenne. Az eredmény egy-két hét alatt megszületne, így mindenkinek lenne lehetősége felhasználni a nyelvtudásáért járó pontokat a szeptemberben induló felsőoktatási képzések során.

via

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.27

MSZP: a kormány használjon fel minden uniós eszközt a segítségnyújtásra!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy használjon fel minden európai uniós eszközt a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklésére - mondta Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője szerdán.

  • 2020.05.27

Több mint 15 milliárd eurót kapunk az EU-tól a magyar gazdaság újraindítására

Az Európai Bizottság 750 milliárd euróval támogatja a kontinens gazdaságának újraindítását. Közben a Fidesz-kormány az önkormányzatokat vérezteti ki, és cserben hagyja a munkanélkülieket.

  • 2020.05.27

Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea elhagyja a Jobbikot

Kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából Sneider Tamás, Farkas Gergely és Varga-Damm Andrea - írja az MTI.