Felháborító: Heti 70 millióba kerül Szijjártó luxusjachtja

Felháborító: Heti 70 millióba kerül Szijjártó luxusjachtja

A mi pénzünkből vehették azt a hajót, amin a Fidesz-csicska külügyminiszter lógatta a lábát az adrián.

Ahogy mi is megírtuk, Szijjártó Péter a horvát tengerparton vészeli át a fehérorosz-válság időszakát egy luxusjachton. Bár a Facebook-oldala szerint égnek a vonalak és folyik a munka. A hazugság és a képmutatás még a legkisebb bűnök közé tartozik ebben a történetben.

Nyaralni visz a közpénzhajó!

Az átlátszó cikke szerint a jacht Szíjj László tulajdonában van és nagyjából 7 milliárd forintot kóstál. A hajó Máltára van bejegyezve, és az ottani szabályok szerint nem lehet bérbe adni. Csak a tulajdonos és a vendégei használhatják. Mivel a tulajdonos az utóbbi években szó szerint arat a hazai közbeszerzéseken, így nagy valószínűséggel a jachtot is a magyar adófizetőktől ellopott pénzből vette.

Ehhez hasonló hajókat 60-70 millió forintért lehet egy hétre bérbe venni.

255 ezer forinttal számolva, egy átlagbért kereső magyar ember 23 év alatt kereshet annyi pénzt, amennyit Szijjártó Péter egy hét alatt elnyaralgatott. Ráadásul egy külpolitikai válság kellős közepén, amikor éppen lett volna más dolga bőven.

Kórház és iskola felújítások helyett luxushajókra és nyaralásokra költi a pénzünket a vámpírkormány!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, de orvosokból még mindig nincs elég

A kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között a városi Semmelweis kórház már nem tudta biztosítani az ellátásukat. Orvosokat, ápolókat a környező térségekből vezényelnek át.

  • 2020.10.01

Dobrev Klára: A nyugodt időskor nem kell, hogy kiváltság legyen

Október 1-je az idősek világnapja. Az Európai Parlament alelnöke szerint az időseinkkel nemcsak ezen a napon kell törődnünk, hanem az év minden napján. Ez az, amit a vámpírkormány évek óta nem tesz meg.

  • 2020.10.01

Az Alapjogokért Központ mögött álló cégbe dől a lé, de nem tudni, honnan

660 milliós támogatás folyt be az Alapjogokért Központ mögött álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. nevű cégbe tavaly - írta meg a korrupciófigyelő K-Monitor oldal.