Orbánék hazugságai miatt kapnak milliókat az egészségügyisek!

Orbánék hazugságai miatt kapnak milliókat az egészségügyisek!

A Magyar Helsinki Bizottság adománnyal segíti az otthonápolókat és a háziorvosokat.

A kétmillió forintos adomány egy olyan helyről származik, amelyről soha nem gondoltuk volna, hogy bármire hasznos lesz: Orbán hazugsággyárából. 

A bíróság által megítélt, a Magyar Helsinki Bizottságról hazudozó kormánytól és kormánypárttól befolyó sérelemdíjat fordítja jótékony célra a szervezet.

A kormány intézkedése nyomán ezrek, talán tízezrek kerültek ki egyik napról a másikra a kórházakból. A kórházi kezelésre szoruló betegek nagy többségét a családjaiknak kell gondozniuk. Nekik segítenek az otthoni szakápolási szolgálatok dolgozói, valamint a háziorvosok és asszisztenseik. A Jobbulást Alapítvány éppen az ő helyzetükön akar védőfelszerelésekkel és koronavírus-tesztekkel könnyíteni, ezért esett rájuk a választás az adomány célba juttatásához.

Ez egyedi eset, de érdemes eljátszanunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha a Fidesz összes hazugsága után sérelemdíjat ítélnének meg jótékony célokra. Nagy valószínűséggel egyetlen forint sem hiányozna az egészségügyből, nem kellene betegeket hazaküldeni a kórházakból, mert lenne elég ágy, és a munkahelyüket elveszített magyarok alapjövedelmet kapnának a járvány idejére.

Kár, hogy hazugságból Dunát lehetne rekeszteni, sérelemdíj viszont nem jár mindegyik után...

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Szabó Tímea: Orbán felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket

A Párbeszéd frakcióvezetője felhívta a figyelmet, hogy Orbánék csak látszatra mondanak le a teljhatalomról. Az egészségügyi vásághelyzet továbbra is szabad kezet ad a kormánynak.

  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.