Még a fideszesek is kibuktak Orbánra egy felmérés szerint

Még a fideszesek is kibuktak Orbánra egy felmérés szerint

A kormánypárti szavazók egy nagy része szerint hibázott Orbán Viktor a felhatalmazási törvénnyel. 

A Fidesz-párti választópolgárok közel 40 százaléka szerint hibázott Orbán Viktor kormányfő, amikor erővel ránk erőltette a kabinetnek rendkívüli jogköröket biztosító és korlátlan időtartamra szóló felhatalmazási törvényt. 

Népszava megbízásából mérő Publicus Intézet a rendkívüli jogrend elfogadásának megítélésére volt kíváncsi. A megkérdezettek majdnem kétharmada szerint igaza volt a Demokratikus Koalíciónak (DK), a Jobbiknak, az LMP-nek, az MSZP-nek és a Párbeszédnek, amikor úgy döntöttek, nem támogatják a javaslatot.

Az is árulkodó, hogy a bizonytalanok 62 százaléka sem kér a rendeleti kormányzást lehetővé tevő jogszabályból, vagyis nemcsak az ellenzékiek gondolják úgy, hogy a Csicskakormány túllőtt a célon.

Orbán teljhatalma számos visszaélésre ad lehetőséget, és ezt még a Fidesz hívei is észreveszik. Ez is jól mutatja, hogy kezdi teljesen átjárni a hatalom imádata a miniszterelnököt, most már azt sem mérlegeli, hogy az övéinek hogyan kedvezhet.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.24

Komjáthi Imre: az MSZP a magyar dolgozókat védi!

"Az MSZP a magyar munkavállálók pártján áll. Az MSZP a magyar dolgozók jogait védi és értük küzd" - jelentette ki Komjáthi Imre, a szocialisták alelnöke vasárnap.

  • 2020.05.24

A DK a Puskás Arénára vetítette az ország szégyenét

Mészárosnak minden, az egészségügynek semmi: a DK szerint amíg az egészségügy semmiféle plusz támogatást nem kap a kormánytól, Orbán szomszédja a járványon is jól megszedi magát.

  • 2020.05.23

Az ingyen parkolást is elveszi a Fidesz az egészségügyisektől

A járvány frontvonalában harcolók nyílt megalázása, hogy a fizetésük csökkentése mellett még az ingyen parkolás sem jár nekik a munkahelyükön - közölte a DK.